Lakossági WebShop

Közületi WebShop

Viszonteladói WebShop

Látogató számláló

0
3
3
3
4
7
6

Utolsó frissítés

2018.05.25.

Weblap fordítás

Kiemelt partnerek

Hasznos írások

Egészséges alvás, Jókedvű ébredés! Élete egyharmadát ágyban tölti. Nekünk fontos az Ön kényelme és biztonsága!

Gondolt már arra, hogy az ember számára fontos az alvás, ilyenkor regenerálódik a szervezet!

Mi tudjuk hogyan legyen ehhez otthona a nyugalom és a kényelem oázisa!

Néhány gondolattal és tanáccsal szeretnénk megkönnyíteni döntését.

Jó a kemény, jó a puha
Pihentető alvás közben pihennek az ízületeink is. A teljes ellazuláshoz megfelelő alátámasztás kell az ízületeknek, és ezt egy keményebb matrac könnyebben biztosíthatja. Az ortopéd orvosok szívesebben ajánlják a kemény matracokat, mivel ezek használatával elkerülhető hogy hason, illetve háton fekvés közben természetellenes szögben süppedjünk be a matrac felületébe.
Egy kemény matrac merevségét enyhíthetjük, hogyha egy viszkoelasztikus szivacsborítást teszünk rá. Így egyszerre élvezhetjük mindkét előnyét a matracnak: a biztos tartást és a kényelmes párnás érzést.
Puha matrac előnyei Az oldalt fekve alvóknál nyomáspontok keletkeznek a test pontjain, ami lassítja a vérkeringést, éz oka lehet az éjszakai forgolódásnak, rosszul alvásnak. Az oldalfekvők ezért általában a puhább matracot részesítik előnyben. Egy puha matracon feküdni kicsit komfortosabb érzést jelent. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a kevésbé kemény matracok csökkentik a krónikus derékfájásban szenvedők panaszait.

Milyen párnát válasszak?
Természetesen az egészséges, tökéletes alváshoz és pihenéshez szükség van megfelelő minőségű párnákra! A hagyományos tollpárnák most is népszerűek, de már nem elégítik ki a modern kor követelményeinek megfelelő kényelmi és egészségügyi funkciókat. A párnánk kiválasztásánál igen sok kritériumnak kell megfelelni. Vigyáznunk kell rá, hogy párnánk fejünket optimálisan támasztja alá, antiallergén hatású, higiénikus és könnyen tisztítható legyen. A nagyméretű magas nagypárna gerincgörbületünket kórosan megváltoztathatja.
Ugye el sem hiszi, hogy párnájának kiválasztásánál nem mindegy, hogy milyen testhelyzetben alszik? Endedje meg, hogy néhány gondolattal alvási tanácsokat adjak Önnek az egészségesebb pihenéséhez.
Ha a nyaka vagy válla táján merevek az izmai, akkor a nyak tájékán kialakult merevségeket a speciális egészségügyi párnák segítségével lehet kiegyenlíteni. Legjobb módszer, ha olyan párnát használunk melynek alapanyaga emlékező szivacs, ami tökéletesen képes felvenni a fej formáját, majd alvás után visszanyeri eredeti alakját. Ezek a tudományosan kifejlesztett párnák a fejet és a tarkót természetes, fesztelen, a testnek legjobban megfelelő helyzetben tartják.
Ha Ön hason alvó a legjobb megoldást az jelentené, ha nem használna párnát, de ha mégis párnával szeret aludni, akkor csakis kispárnát javaslok.
Ha Ön háton szeret aludni ne magas párnával tegye. Legjobb megoldás ha félpárnával pihen. Ha fáj a dereka a térdei alá is tegyen párnát.
Oldalfekvésben anatómiai párnát használjon. A két térde közé helyezett párna pedig stabilizálhatja a medencéjét.

Milyen paplant válasszak?
Mint tudjuk nem vagyunk egyformák, ahány ember, annyi féle, és felmerül a kérdés, miért kellene egyféle paplan közül választanunk? Ugye felmerült már Önben is mik azok a szempontok, amely alapján döntenünk kell, hogyan is töltjük életünk harmadát? Mivel is takarózzunk? Nézzük át a legfontosabb szempontokat.
Tapintás. A megfelelő paplan kiválasztásánál az embereknek eddig mindig a tapintás volt a legfontosabb "mérőeszköz". Mára ez már veszített súlyzottságából. Ön választhat 100% pamut és kevert szálas pamut-poliészter borítóanyagú termékekből. Mára már a kevert szálas textiliák is elérték az Önnek biztosítható legjobb komfortérzetet, mert alapanyag összetételüknek köszönhetően bírják a mosást és tapintásuk selymesen puha.
Vastagság, azaz a töltet súlya. Ehhez Önnek két adatot kell csak tudnia, a hálószoba átlagos hőmérsékletét és az Ön testsúlyát. Minél kevesebb az Ön testsúlya és minél hűvösebb a hálószoba átlagőmérséklete, Önnek annál vastagabb paplanra van szüksége -és fordítva. Természetesen poliészter töltetű termékek széles választékát kínáljuk az igényeinek leginkább megfelelő paplan kiválasztásához, melyet éveken át örömmel használhat.
Méret. Nálunk megtalál a normál méretű paplantól egészen a kétszemélyes paplanig minden méretet. Így biztosítani tudjuk Önnek, hogy tud addig nyújtózkodni míg a takarója ér...
Színvilág. Antiallergén termékeink hófehér színben készülnek, de Erzsébet termékeink modern és fiatalos mintás színekben is kaphatók. Persze nem szabad megfeledkezni gyermekeinkről sem, nekik speciálisan kialakított színvilággal kedveskedünk.
A sok különböző álláspont és a zavaró téveszmék, amelyeket hallhat, vagy olvashat mások számára talán megoldást jelenthetnek. Egészséges fekhelyet vásárolni, tudjuk nem könnyü. Ebben a zürzavarban próbálok meg Önnek segiteni, tapasztalatainkra (és sok ezer vásárlónk visszajelzéseire) támaszkodva.
Alvási szokásaink az életkorunktól, a testi, lelki és szellemi állapotunktól, valamint az életritmusunktól függenek. Még viszonylag nyugodt alvás közben is terhelhetjük csontjainkat, izmainkat, gerincünket, amennyiben nem megfelelő fekhelyen alszunk. Az izomzat, a szövetek, az idegrendszer regenerálódásához szükségünk van a kellő mennyiségű és minőségű, pihentető alvásra. Ennek feltétele az ortopédiailag megfelelő alvási rendszer (ágyrács, matrac, matracvédő, párna és paplan) kiválasztása. Az ideális rendszer minden testhelyetben egyenletesen támasztja alá testünket és optimális alvási mikroklímát biztosít számunkra.

Mi is az a poratka?
Említettük a korunk egyik - sajnos legdinamikusabban fejlődő - betegségét, az allergiát. Sokan azt hiszik, hogy allergiát csak a virágpollen okozhat, pedig nem! A házipor akta is ugyanolyan allergiás tüneteket okozhat! A poratka allergia a szénanáthához hasonló tüneteket mutat, és fő kiváltója az asztmának és az asztma inverzének az ekcémának. A betegek nem magára az atkákra allergiások, hanem a mikroszkópikus ürülékükre amit maguk után hagynak a levegoben, ágyban és bútorokban. A poratka érzékeny egyének szénanáthás tüneteket mutatnak egész évben, foleg ébredésnél és éjszaka.
Az antiallergén paplanok és párnák vagy szövetüknek köszönhetően megakadályozzák a poratka megtelepedését. Poratka érzékenység esetén fokozottan ügyeljünk az ágyunkban elhelyezett anyagokra. Bár a mai napig is igen kedveltek az állati eredetű töltettel rendelkező termékek, ezek lassan - áruk miatt - prémium termékkategóriájú termékeké válnak és kiszorítják őket a piacról az olcsóbb, de hasonló paraméterekkel rendelkező termékek. A mellékelt képen egy poratka nagyított képet mutatom meg Önnek. Ugyen nem szeretné ezzel a bőrszövettel táplálkozó élősködővel megosztani ágyát? Hát persze, hogy nem! Hogyan tudok védekezni ellene? Tegyen meg mindent, hogy Ön és szerettei ankamentes antiallergén termékekkel osszák meg az ágyukat... Ne a poratkákkal! A megoldás ANTIALLERGÉN termékek!

Aloe Vera
A termékek alapanyaga aloe verával kezelt szövet.

A töltetekről...
A műszálas paplan és párna töltete 100% poliészter, ami poliészter szálakból speciális eljárással un. kártolással készül. De hogyan is zajlik ez? Képzeljünk el egy gépet, mely a bálában lévő poliészterből a sok sündisznószerű tüskékkel ellátott összeforgó hengereken keresztül a szálas anyagot fellazítja és az elemi szálait párhuzamosítja. Ennek az eljárásnak köszönhetően termékeink strapabíróak és töltetük mosás után is csomómentes lesz.

A pelyhet nem véletlenül nevezik az emberek a legjobb paplan- és párnatöltetnek a világon, könnyűek, puhák, igen jó nedvszívó képességűek és nem utolsó sorban az alvás során keletkező izzadságot is kiválóan magukba szívják. Egy jó pehely illetve félpehely termék minimális odafigyeléssel évekig kedvenc hálótársa lesz és olyan luxust tud nyújtani, melyet semmisel nem cserélne le.
A legjobb minőségű pelyhek és tollak élettartama rendkívül hosszú, a paplan kopása ellenére is minimális ápolással éveken át megőrzik eredeti tulajdonságaikat.
A pelyheket mindenki ismeri a libák fedő tollrétege alatti igen puha anyagról van szó. Háromdimenziósak, belőlük sok-sok pihe ágazik szanaszét. Ezek az elágazások görbék és bonyolult szerkezetűek, így nagy mennyiségű levegőt képesek magukba zárni, és ezért köszönhető kedvező hőszigetelő és nedvességfelszívó hatásuk. Pehelypaplanjaink töltete 100% magyar libapehely.
A tollak kétdimenziós felépítésűek, funkciójuk, hogy az alattuk meghúzódó pelyheket óvják a portól. A jó toll tulajdonsága a hajlékonyság, mely így igen jól alá tudja támasztani a nyakat, mivel nyomás hatására a tollak mindig megpróbálnak kiegyenesedni és visszanyerni természetes alakjukat. Félpehelypaplanjaink és párnáink töltete 60% magyar libapehely 40% magyar libatoll.
A paplanok igen fontos tulajdonsága a töltősúly, azaz a paplanba lévő pehely mennyisége. Minél nagyobb a töltőerő, annál több levegő fér a paplanba. A test felmelegíti a paplanban található levegőt és meleg hőszigetelő réteg benyomását kelti.

A textiliákról...
Szatén -
Fényes, selymes, és feltünő, ez bizony a szatén. Az esése lágy, az érintése hűvös. Végre nemcsak estélyeken, vagy fogadásokon pompázhatunk benne, helyet követelt magának a mindennapi viseletben is. francia : atlasz). Egy sajátos kötésnek köszönhetően, amelyet atlasz kötésnek hívunk, nyeri el a szatén egyedi fényességét, a sima felületet és selymes esését.

Damaszt - mintás szövésű kelme; nevét attól a finom, mintás anyagtól örökölte, amelyet Damaszkuszban szőttek a középkorban. A valódi damaszt eredetileg selyemből készült, de az elnevezést egyre inkább a jellegzetes mintára használták, függetlenül attól, hogy a kelmét milyen szálból szőtték. A szimpla damaszt egyféle láncfonalból és egyféle vetülékfonalból készül, ezért egy vagy két színben szőhetik. A dupla damaszthoz több vetülékfonalat használnak. A damaszt jacquard-szövőgépen készül. A szatén- vagy selyemfényű minta úgy keletkezik, hogy a két kötéspont közötti szabad fonaldarabok kettő-hét, néha kilenc vetülékfonal fölött haladnak át. A kelme alapját vászonkötéssel szövik, a lánc- és a vetülékfonal egymásra merőleges, emiatt az anyag itt nem csillog, mint a selyemfényű részeken. A damasztot a Damaszkuszon átvonuló keresztesek hozták el Európába a XI. században. A damasztvászon szövése a lentermelő országokban terjedt el - például Franciaországban a XIII. század közepe táján. A flamand Kortrijk városa a XV. században, a németalföldi Haarlem a XVII. és XVIII. században híres volt asztalterítőiről. III. Vilmos a XVII. század végén honosította meg a damasztszövést Írországban. A régi damaszt 45-65 cm széles volt; ekkora távolságon tudták kézzel átvezetni a vetülékfonalat húzó vetélőt a láncfonalak között a kelme egyik szélétől a másikig. A szövőgépekről akár 125 cm-es vagy még szélesebb anyag is lekerülhet. Az első gépek 1835 körül jelentek meg. Az anyag mintáját egy ú.n. jacquardgép segítségével készítik. A jacquard szövetnek finom és aprólékos mintázata a különböző kötési- és mintázási lehetőségek variálásából adódik. Jellegzetes jacquard anyagok : Damast, brokát, matelassé.

Mikroszálas - Nagyon sűrűn szőtt anyagok családja szuperfinom polyamid- vagy polyesterszálakból. Előny : Ezek az anyagok relatív víz- és szélállóak. és mindenekelőtt "lélegző", szellőzést biztosít, ezért az ideális alapanyag a sportruházathoz.

Angin - Erősen sodrott pamutfonalból sűrűn szövött, vékony de kopásálló kelme. Elsősorban tollal töltött ágyneműk (párnák, paplanok, dunyhák) belső huzataként használják. Ezért a felhasznált pamutfonal nem mindig első osztályú. Német jövevényszó.

Frottír - Laza szövésű, mindkét oldalán egyaránt sűrű hurkokkal tagolt felületű kelme. Jó nedvszívó képessége miatt elsősorban törölközők, fürdőköpenyek készítéséhez használják. Németből átvett szó.

Gyapot - Kelmeipari nyersanyagként termesztett, sárga majd vörös virágú, toktermésű növény (Gossypium). A termése szálas szerkezetű, ebből készül a pamutfonal, amelyből szövéssel készül a pamut. pamut (vagy pamuk): a gyapotból készített pamutfonal felhasználásával, szövéssel készült kelme.

Krepp - Erősen sodrott, egyenetlen vastagságú rugalmas fonalból készült, enyhén hullámos felületű könnyű kelme. A hullámos felülete miatt nem szükséges vasalni. Elsősorban ruhákhoz és ágyneműnek használják. A francia nyelvből származó nemzetközi szó.

Selyem - Az emberiség által az egyik legrégebben készített, és mind a mai napig az egyik legfinomabb kelmeféleség. Alapanyaga a selyemhernyók gumójából legombolyított selyemfonal, amelynek keresztmetszete a többi fonalétól eltérően háromszög jellegű és igen hosszú (akár több kilométer) elemi szálból áll, ezért a belőle készült anyagnak különleges fénye, fényvisszaverése van. A selyem munkaigényes előállítását és feldolgozását Kínában fejlesztették ki, a valódi selyem nagy része máig is onnan származik, mivel a selyemhernyó legjobban az ott őshonos fehér eperfa levelén tenyészthető. A XX. század közepén kifejlesztették a műselymet (viszkóz), amely vagy a selyemfonalhoz hasonló műszálból készül, vagy valódi selyemfonal felhasználásával gépi úton készül. A selyemfonalból igen sokféle kelme (sőt szőnyeg is) készíthető mind vastagságban, mind mintázatban, illetve más fonalakkal keverve a legkülönbözőbb tulajdonságú anyagok állíthatók elő belőle.

Vászon - A legegyszerűbb szövési móddal, az ún. vászonkötéssel len- kender- vagy pamutfonalból szőtt, egyik legősibb kelme. A vászonkötés jellemzője, hogy egy vetülék- és egy láncfonal váltakozva keresztezi egymást.

Taft - Egy anyag - hasonló a popelinehez - finom lánc- és tartalmasabb vetülékfonalból. Selyemből, műszálból vagy keverékekből készül. A taft nem részesül puhító utókezelésben, ezért gyűrődik.

Flanel - vászonkötésü vékony kártolt gyapju szövet, amelyet nem kallóznak, hanem csak mosnak és bogácsolnak

Egy kis karbantartás
Paplanját, párnát használat után nyitott ablaknál, vagy szabadban szellőztesse és lehetőség szerint ne takarja le, hogy a pihenés során keletkező testnedvek kiszellőzzenek.

Pehelypaplanokról
Paplanjaink kialakításánál is igazodunk vásárlóink és megrendelőink igényeihez, ezért kétféle megoldást ajánlunk Önöknek, levarrt illetve kazettás kivitelt. Kazettás kialakításnál a paplanban kis kazetták találhatók, melyek nincsennek minden oldalon teljesen lezárva, ezért a kazettákat összekötő kis csatornákon a pehely a rájuk nehezedő nyomás függvényében egyenletesen el tud oszlani. Előnye, hogy a pelyhek a kazettákban egyenletesen kopnak. Levarrt kialakításnál a paplant hosszani és rá merőleges irányban - benne a pelyhet egyenletesen elosztva - levarrják, ezért a pehely nem tud benne mozogni. Előnye, hogy rosszabb minőségű pehely esetén a hosszú szálak nem tudnak a paplan "aljába vándorolni", viszont a paplan felső részén lévő pelyhek ezáltal jobban kopnak.

A matracvédő
Egy éjszaka során testünk 2-5 dl izzadtságot bocsát ki. Az izzadtság és egyéb szennyeződések a matracba szivárognak, és egy idő után már nem lesz higiénikus, tiszta a matracunk.
A matracvédő:

  • óvja a matracot a szennyeződésektől pl.: az izzadságtól a kávé és üdítő pacáktól, és a kopástól.
  • mosógépben mosható és szárítógépben szárítható
  • könnyebb kitisztítani, mint magát a matracot, hisz befér a mosógépbe, akár 95 °C-on mosható (néhány matracnak levehető a huzata, amely szintén mosható, de még ennek a tisztítása is nehéz, szemben a matracvédővel)
  • legjobb védekezési mód a kórokozókkal, parazitákkal, gombákkal szemben
  • a matrac négy sarkára gumiszalagok segítségével csúszásmentesen rögzíthető
  • két különálló matrac esetében azokat összefogja, javítja a komfortérzetet, mert ki t ud alakítani egy egységes felületet
  • a fekvési kényelmet nem befolyásolja
  • segít a hőháztartási egyensúly megtartásában, egészségügyi és szépségápolási szerepe is van

Mivel termékeink palettája - az igények folyamatos változása és növekedése miatt - folyamatosan bővül, kérem, hogy iratkozzon föl hírlevelünkre, hogy ingyenesen első kézből tudjon értesülni az aktuális újdonságokról és termékeinkről, illetve az aktuális akcióinkról. Nem fogjuk naponta levelekkel bombázni, viszont szakmai cikkeket és hasznos tippeket és információkat adunk Önnek díjmentesen a nyugodt és kiegyensúlyozott alváshoz és élethez.  Ne hagyja, hogy félrevezessék a textília világában! Ha nem kapott kellő segítséget az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő termék kiválasztásához...
Akkor ránk van szüksége! Mi segítünk! Hírlevél Hírlevél rendszerünk segítségével rengeteg kincset érő hasznos információhoz INGYENESEN hozzájuthat. K
érem, a feliratkozáshoz adja meg nevét és e-mail címét és én megküldjük Önnek cikk sorozatunkat, melyben az aktuális akciók mellett hasznos szakmai tippekkel és tanácsokkal tudjuk szolgálni Önt. Csak egy kattintásába kerül.

(Mi sem szeretjük a SPAMet! Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor kijelentkezhet a listáról a hírlevélben található leiratkozás link segítségével.)


Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:

Kérem ügyeljen az adatok PONTOS kitöltésére!


 


© 2018 Napfény Paplan-2000 Kft. - Minden jog fenntartva
3257 Bükkszenterzsébet, Ipar u. 1. Tel.: 36/567-048 Fax: 36/567-030
e-mail:
info@napfenypaplan.hu web: napfenypaplan.hu
lakossági webáruház: antiallergen.hu
viszonteladói webáruház: nagyker.napfenypaplan.hu
közületi,
intézményi webáruház: paplancentrum.hu

Honlap készítés